3D Print

3D Print er blevet lettilgængeligt de sidste mange år efter at maskin- og materialeprisen er kommet langt ned. Selv i store butikker som Power og Elgiganten sælges der en del 3D printere af FDM typen. 

FDM Teknologien er – helt simpelt forklaret – baseret på en streng plastik der varmes op, og placeres på en varmet plade.

Vi bruger to software programmer til at gøre filen klar – først et modelleringsprogram – som Tinkercad – og derefter en slicer – som Creality Slicer som gør filen teknisk klar til 3d printeren.

 Det tilrådes at holde øje med printeren under brug, gerne en gang i timen. 

Længerevarende print sættes IKKE i gang op til lukketid, weekender, helligdage eller ferier.

Service kan bestilles på peter@eduard.dk og telefon +45 2643 8790

Læringsmateriale & Instruktioner

Der er meget man kan opnå med laserskæring. Dog er emnet også utrolig bredt. Her er en samling af instruktioner og læringsmateriale i kan bruge, både til at lære af selv, og til at bruge i undervisningen.

Software

Der findes et hav af software der kan modellere 3d – dog skal alle filer forbi et Slicer program før 3D printeren kan bruge dem. Hos os benytter vi Creality Slicer. Tinkercad er et godt sted at starte med sin 3d modellering.

https://www.tinkercad.com

Slicer-programmet ligger på de SD kort der hører til printerne, men ellers kan et similært program findes på:

https://www.creality.com/download

Ressourcer

Der findes en del sider med ting til 3D print – og til tider har man bare brug for at printe noget hurtigt, og noget der testet før.

Thingiverse er et af de største steder, hvor man kan finde alt lige fra en reservedel til cykler – til store print af historiske borge.

https://www.thingiverse.com/

https://www.printables.com/

https://cults3d.com/en/tags/free