Fik vi nu gennemgået grundigt nok at alt man finder på internettet ikke er gratis? Ikke? Ah – men det ER ikke gratis alt det man googler og leger med. Rettigheder angives på mange forskellige måder, men der findes heldigvis også steder hvor stort set alt er gratis.

Et af de bedste steder til gratis (som oftest) grafik og video er helt klart Pixabay.com! Ganske vist kan man støde ind i reklamer, og ikke alt er gratis til al brug – men det er utroligt fint markeret, så man er aldrig i tvivl om, om man må bruge værkerne til ens arbejde.

De har en gigantisk base med materiale, og man kan finde alt fra vektor til video i lækker kvalitet. Man kan oprette en bruger for at få lov til at downloade i fuld opløsning, og hvis man selv uploader billeder til fri brug, så forsvinder (de få) reklamer der ellers er på siden.

Lækker brugerflade – overskueligt design og fed søgefunktion!

yderligere kan man gå ind i funktionen pixabuffet på https://picsbuffet.com/pixabay og få en ret speciel visuel oplevelse. Her ligger billederne som en gigantisk mosaik, og man kan zoome og scrolle til den helt store lyst.

God fornøjelse! Og husk, for en god ordens skyld er det god stil at angive hvem der oprindeligt har lavet billeder/videoer og lige smide et link undre billedets titel. 😉