Micro:bit

Kreativ kodning, nu også i skolen

KreaTech tester/leger

I 2016 havde Karin Høgh fra PodConsult lækre sager med hjem fra årets BETT messe i London. Mia Meldgaard og jeg fik fornøjelsen af at lure sagerne igennem, og mit øje fangede hurtigt Micro:bit. Jeg havde læst en del om det engelske projekt, og er generelt imponeret over deres ihærdighed med at få teknologi og science ind i skolebørnenes skema.

Jeg stod på det tidspunkt og skulle have over 250 unger i forskellige klassetrin pr. uge i mit helt eget fag “Computer Science” på Køge Private Realskole,og det var absolut oplagt at teste denne lille microcomputer til sagen. Den har ualmindelig mange fordele, og er stærkt supporteret af de største virksomheder inden for hvert deres felt.

Jeg fik mulighed for at teste den sommeren igennem hos Karin, i PodConsults lokaler, og forudbestilte et klassesæt til mine skolehold. Så de første i DK og bannerførerne for dette projekt i DK var faktisk alle de skønne unger på Køge Private Realskole.

Rent fysisk er den på størrelse med et Dankort – men den har påmonteret adskillige sensorer, og kan programmeres fra stort set alle devices og platforme.

Jeg har MANGE indlæg om den lille Micro:bit, de fleste ligger pt. offentligt på min Facebook, men bliver lige så stille kopieret herover på hjemmesiden.

Det er gået VIRKELIG stærkt siden da! Udover at have undervist med Micro:bit for over 200 skolebørn hver uge i over et år, så har vejen med workshops også slået forbi Styrelsen for It og Læring (STIL), DR NØRD, UC Lillebælt (via Eduard.dk på flere hold lærere til Natur & Teknologi) Furesø kommune/ Farum Arena, Coding Pirates over hele landet, Læringshøjskolen Metropol og ikke mindst undervisningsappen Vivito hvor vi har skudt en del korte lærings-videoer.

Jeg klappede i mine små hænder da jeg hørte at DR var sprunget mere på bølgen og følger med glæde og nysgerrighed med i alle nyhederne om dens videre indtog i Danmark og det danske skolevæsen!

BBC Micro:bit

Fra 3. klasse

International

https://microbit.org/

Hvem & hvor

Winnie Thorstensen

Grafiker, WebIntegrator, Certificeret Underviser i Programmering for børn.

 

Via Eduard.dk og Kreatech.dk

Jeg var den første i DK til at undervise i Micro:bit i grundskolen, og har holdt utallige workshops over hele landet – også for undervisere, Coding Pirates og STIL

https://kreatech.dk

Sider med samme fokus

Micro:bit breder sig!

Micro:bit ud på flere områder! Det...

Styrelsen for It & Læring

1. Hvor blev de levende billeder af? Well -...

EdutechCar

Let's hack it! Og jo, hvad gemmer...

Micro:bit | Juleudgave

....arg. Julebit. Tak til Karin...

Workshop i Micro:bit

Kodning | Opfind med Micro:bit! Micro:bit er en...

BBC Micro:bit med Eduard.dk

13. november kl. 21:01 · Lejre · ...