Kubo - kodning uden læsning

Kubo er et af de få bud på en læringsrobot til indskoling og børnehaver, og så er den tilmed dansk funderet!

KreaTech tester/leger

Dens bløde former, og umiddelbare simple opbygning, gør at ungerne gerne går til den – og siden de ikke skal kunne læse så arbejder de effektivt med formsproget på brikkerne.

Den består af et hoved, hvori printpladen sidder (ganske morsomt, da både voksne og børn hurtigt døber den “hjernen”) dens hoved connecter nemt til dens krop via magneter og fungere på den måde også som tænd/sluk knap.

Der medfølger en pose (af god kvalitet) med brikker som man styrer Kubo med. Det hele virker til at være i rigtig god kvalitet, hvilket er absolut et plus. På brikkerne er der trykt let genkendelige ikoner der viser hvilken kommando hver brik står for.

Inde i brikkerne ligger der små print – som Kubo scanner ved at bevæge sig over dem. De sættes sammen som puslespilsbrikker, og er nemme at håndtere – selv for små ivrige barnefingre.

Den _har_ en tendens til at gå sine gene veje – men det har de fleste robotter i tiden nu alligevel. Jeg sætter utrolig stor pris på designtankerne bag, og at det virker til at holdet bag ikke har sprunget over hvor gærdet er lavest/billigst i forhold til produktionen.

Jeg ser frem til mere fra deres hånd af – og hvor er det skønt at teste et bud der ikke kræver læseevner!

 

 

Kubo – Robot

Fra børnehaven

Dansk produceret

https://kubo-robot.com/