Scratch - Legesyg kodning

Scratch er en af grundpillerne i kodning for børn, og det er absolut intet at sige til.

KreaTech tester/leger

Scratch er en af de “grand old ladies” inden for programmering for børn. Det er udviklet af MIT og ligger som en gratis online ressource. Man skal have en email konto, men kan godt benytte ens forældres, eller underviserens egen.

I Scratch har man mulighed for at arbejde med spil, små animationer og interaktive bøger. Man koder med små puslespilsbrikker, og på overfladen kan det godt se simpelt ud – men Scratch har væsentlig flere kræfter end man kan se blot på overfladen.

Der er endda funktioner hvor man kan inddrage computerens eget webcam og derved styre spillet med ens egne fysiske bevægelser.

Scratch’s maskot er den lille orange kat der naturligvis også bærer navnet Scratch eller Scratchy som de fleste unger ender med at kalde den. Den er også et  gennemgående element i app’en Scratch Junior, der er lavet så de helt unge der ikke kan stave endnu, kan kreere via drag-and-drop af ikoner.

Man kan også lave Scratch interaktiv via Makey Makey (se en anden post) eller eksempelvis Micro:bit. Dog skal det siges at Micro:bit kræver Bluetooth 4.0. Man kan bestille en ekstra usb-dongle til formålet og sammenkoblingen er særdeles underholdende. 

Scratch

Fra børnehaven

Gratis Online og App

https://scratch.mit.edu