Læringshuset | Laserskæring

Laserskæring er blevet en meget populær teknologi i Makerspace lokalerne over hele landet. Materialer er billige, produktionen er hurtig og opbygning af dokumenterne bag er logisk og intuitiv.

I vores Makerspace’s bruger vi 2 forskellige størrelser Co2 laserskærere fra Eduard.dk, som har en høj styrke, autofokus og en høj sikkerhed.

Hvis der er tvivl, kan mange spørgsmål besvares på hjemmesiden eduard.dk, hvor der også kan downloades en del giveaways.

Hvis der kommer dobbelte streger, unødvendig megen sod, power skal over 50/60 på 3 mm materiale, der er unødig støj eller maskinfejl tilkaldes service.

Service kan bestilles på peter@eduard.dk og telefon +45 2643 8790

Læringsmateriale & Instruktioner

Der er meget man kan opnå med laserskæring. Dog er emnet også utrolig bredt. Her er en samling af instruktioner og læringsmateriale i kan bruge, både til at lære af selv, og til at bruge i undervisningen.

Software

Der findes et hav af software der kan klargøre filer – dog skal alle forbi RD Works før laserskæreren kan bruge det.

https://www.eduard.dk/software-og-instruktioner/

https://inkscape.org/

https://www.autodesk.dk/products/fusion-360/

https://www.photopea.com/

Bokse

Bokse er noget af det nemmeste, praktiske og hurtigste at skære. Der findes diverse måder at gøre det på men de mest brugte hjemmesider er:

https://www.makercase.com/#/

https://www.festi.info/boxes.py/

Gratis ressourcer

I en perfekt verden har vi naturligvis lavet alt fra bunden, så vi ikke skal tænke på ophavsret og vi kan få det LIGE som vi vil have det.

I den virkelige verden er det rart at have en del materialer der allerede er klar.

https://www.vecteezy.com/

https://unsplash.com/

Standard filer 

Hjerte

Stjerne

Nøglering