Storformat print

Canon TM 300 hedder de storformat printere vi har på Læringshuset Nærheden, og de giver mulighed for at lave mange store fede print. Ved printerne står der ruller med forskellige papirkvaliteter, og til at starte med er det en god idé lige at teste med noget billigt printerpapir – bare indtil du er dus med printerens indstillinger.

Printeren har brug for ImageProGraf eller driverpakken for at kunne printe. Fordelen ved driveren er, at du så kan bruge alle dine gængse programmer til at printe fra – ImageProGraf vil helst printe billeder, hvilket kan være lidt bøvlet at få skabt, og ofte mister man også noget kvalitet. 

Det er vigtigt at huske ophavsrettigheder når man arbejder med et medie som dette! Prøv at gribe chancen for at tale med eleverne om hvad ophavsret er – og benyt nogle af de hjemmesider der har gratis materiale til gængeligt – se gerne listen nedenfor.

Ved alvorlige fejl på printeren kontaktes Winnie på 60 18 03 44

Læringsmateriale & Instruktioner

Der er meget man kan opnå med laserskæring. Dog er emnet også utrolig bredt. Her er en samling af instruktioner og læringsmateriale i kan bruge, både til at lære af selv, og til at bruge i undervisningen.

Software

Der findes et hav af gratis software der kan klargøre filer, udover det der er i vores skoletube og office pakken: 

https://www.photopea.com/

https://pixlr.com/dk/x/

https://www.canva.com/photo-editor/

Hvad er ophavsret?

Der er faktisk lavet en del materiale over emnet – og det er mere aktuelt end nogensinde.

https://kum.dk/kulturomraader/vil-du-vide-mere-om-ophavsret

https://dk.creativecommons.net/hvad-er-cc/

https://creativecommons.org/licenses/?lang=da