Læringshuset er et stort projekt inden for skoleverden, hvor jeg fik fornøjelsen af at arbejde på starten og overgangen. 

 

Konceptet er baseret på “High Tech High” hvor man primært bruger projektbaseret undervisning. For at løfte barren, har man tillige sørget for at have “åbne Læringsrum” i stedet for faste klasseværelser med døre.

Dette har naturligvis åbnet op for at benytte makerspace teknologier, som en super måde at gøre undervisningen praktisk og eksempelvis bygge prototyper hurtigt inden for egne rammer.

Hele 3-4 makerspace indeholder den gigantiske skole. I disse var der både laserskærer, 3d printere, folieskærere og plads til de mere analoge kreative redskaber.

I min tid hos Læringshuset var jeg ikke blot Håndværk og design lærer for 3 årgange (6 til 8-klasse) men også servicetekniker, Makerspace ansvarlig, diskret Co-teacher i Makerspace, personlig underviser i tech til lærere & pædagoger og klubmedarbejder (fordi jeg ønskede at styrke elevernes viden, og videreføre min plan om at udstede “kørekort” til maskiner)