Folieskæring

Folieskærere er eget alsidige at arbejde med. Fra den helt simple brug der minder om hvordan man bruger en Ipad – til de store avancerede projekter hvor det er et must at bruge computeren.

Tilmed kan de små Scan’n’Cut som navnet antyder også scanne hånd- og stregtegninger. 

Service kan bestilles på winn0999@htkskoler.dk telefon +45 6018 0344 eller peter@eduard.dk / telefon +45 2643 8790

Læringsmateriale & Instruktioner

Folieskæring kan række helt fra de små simple projekter på få cm – til større projekter på flere meter. Her findes lidt links til både inspiration, software til både små og store folieskærere. Husk at vores Scan’n’Cut også har en super lækker scanningsfunktion, der gør at i kan overføre en tegning via scanner – montere folie på dens skæreark og skære tegningen ud på folie.

Software | Små folieskærere

De små folieskærere kan benyttes kun med kontrolpanelet på maskinen, men man kan også gøre filer klar på computeren og derefter overføre til folieskæreren.

For at gøre dette har vi brug for at bruge CanvaWorkspace

Download eller brug online her

Software & Apps

Inkscape er rigtig god til at arbejde med vektorer – og er ganske gratis. Dog kører den kun på PC eller Mac.

Man kan lave SVG filer klar i Inkscape, gemme som SVG og derefter importere i CanvaWorkspace. 

Om man vælger at skære pap, folie eller mosgummi er derefter op til en selv, så længe man indstiller knivslængden korrekt.

Inspiration

Naturligvis kan man søge alt man vil på Pinterest & Instagram men Brothers egen hjemmeside er dog også spækket med færdige filer der er lige til at gå til. Du finder den på

https://www.brother-usa.com/inspiration/projects/scanncut