Folieskæring

Folieskærere er eget alsidige at arbejde med. Fra den helt simple brug der minder om hvordan man bruger en Ipad – til de store avancerede projekter hvor det er et must at bruge computeren.

Scan’n’cut har brug for måtter med en stregkode på – visse kan være klæbende og andre eller slidte måtter har brug for at man bruger gennemsigtig almindelig tape på top- og bundkanter for at fastgøre materialet til måtten. Man kan også benytte en rulleadaptor og dermed køre direkte fra folierullerne.

Materialer
Man kan skære papir, folie, stof, tynd mosgummi og andre tynde materialer. Man kan ved den rette indstilling sætte specielle penne i og lade maskinerne tegne for en. Ved visse udvidelsespakker kan man også præge papir, skære tykkere emner eller skære lange baner.

Scanning
Tilmed kan de små Scan’n’Cut som navnet antyder også scanne hånd- og stregtegninger. Vær dog opmærksom på at bruge de ikke klæbende måtter til dette. Scanningen kan gemmes på maskinens interne hukommelse – men også på usb stick.

Software
Man kan vælge udelukkende ta bruge den indbyggede software i skæremaskinerne, eller benytte sig af det gratis program CanvasWorkspace der ligger som både online og offline version på Brothers hjemmeside. Hvis man benytter programmet kan man uden problemer lave designet i stort set alle andre programmer da CanvasWorkspace uden problemer importere SVG filer og en del andre formater.

Service kan bestilles hos peter@eduard.dk / telefon +45 2643 8790

Læringsmateriale & Instruktioner

Folieskæring kan række helt fra de små simple projekter på få cm – til større projekter på flere meter. Her findes lidt links til både inspiration, software til både små og store folieskærere. Husk at vores Scan’n’Cut også har en super lækker scanningsfunktion, der gør at i kan overføre en tegning via scanner – montere folie på dens skæreark og skære tegningen ud på folie.

Software | Små folieskærere

De små folieskærere kan benyttes kun med kontrolpanelet på maskinen, men man kan også gøre filer klar på computeren og derefter overføre til folieskæreren.

For at gøre dette har vi brug for at bruge CanvaWorkspace

Download eller brug online her

Software & Apps

Inkscape er rigtig god til at arbejde med vektorer – og er ganske gratis. Dog kører den kun på PC eller Mac.

Man kan lave SVG filer klar i Inkscape, gemme som SVG og derefter importere i CanvaWorkspace. 

Om man vælger at skære pap, folie eller mosgummi er derefter op til en selv, så længe man indstiller knivslængden korrekt.

Inspiration

Naturligvis kan man søge alt man vil på Pinterest & Instagram men Brothers egen hjemmeside er dog også spækket med færdige filer der er lige til at gå til. Du finder den på

https://www.brother-usa.com/inspiration/projects/scanncut