TIDSPLAN.

kl. 9.00 | Tekst klar til print
Forklaring & Argumentation

kl. 9.30 | Første dummy klargjort

kl. 10.00 | Vi rykker i Sløjd
Vi tager evt. Printerbots med

12.00 | Vi er klar!
Hvis hængepartier findes tages de med Niels når han returnere.

VI HJÆLPER HINANDEN!!!

Dem der er hurtigt færdigt får nemme opgaver af de andre teams.

Link til dagens opgave


Quick fact:

Polyeder: Har en form, er begrænset af at være bygget op af regulære polygoner.

Regulær Polygon: Flad, Lige sider, Lige vinkler.

Bemærk:  HK+F=2 (hjørner, kanter, flader)

De platoniske legemer er navngivet efter Platon, som beskrev dem i Timæus. Platon lærte om disse legemer fra sin ven Theætetus. (wikipedia)

 

Oldgammel formalisme (Wikipedia)

Platon forestillede sig de fire klassiske elementer (luft, vand, jord og ild) som atomer for de geometriske former på fire af de fem platoniske legemer, som var opdaget af pythagoræerne (refereret i dialogen i Timæus). Disse er naturligvis ikke atomernes sande former, men det viser sig, at de danner nogle af de sande former for pakkede atomer og molekyler, nemlig krystaller: Mineralet (sten)salt (natriumklorid) findes som kubiske krystaller; fluorit (kalciumfluorid) findes som oktaedre; og pyrit som dodekaedre (se brug nedenfor).

Dette begreb forbandt ild med tetraedret, jord med terningen, luft med oktaedret og vand med ikosaedret.

Om det femte platoniske legeme, dodekaedret, bemærker Platon dunkelt, “…guden brugt til at arrangere konstellationerne på hele himlen” (Timæus 55). Han vidste ellers ikke, hvad han skulle med det. Aristoteles tilføjede et femte element, aithêr (æther på latin, “æter” på dansk) og foreslog, at himlene var lavet af dette element, men han havde ingen interesse i at kombinere det med Platons ubrugte femte element.